Savjeti


Zašto ne bismo trebali kasniti na dogovoreni termin?

Kozmetičarka koja radi, ima popunjene termine tijekom dana za svakog klijenta. No, u našem salonu imamo razumijevanja za kašnjenje do 10 minuta. Gužve u prometu, iznenadne situacije i slično, nešto je što se svakome može bilo kada dogoditi, no važno je da kašnjenje nije duže od 10-tak minuta.undefined
Pitate se zašto? Vrlo vjerojatno ne biste voljeli da ste Vi klijentica koja je naručena za određeni termin, primjerice u 15 sati i dođete na vrijeme, no vaša kozmetičarka vas ne može primiti sljedećih 30 - tak minuta jer je klijentica prije vas upravo toliko kasnila. Biste li vi tada bili tolerantni? Upravo kašnjenjem osim što sebe dovodite u neugodnu situaciju, dovodite i okolinu - vašu kozmetičarku i ostale klijente. Naime, danas svi mi imamo dnevne rituale i obveze te upravo zbog toga važno je ne kasniti. Jer, ako ne možete zakasniti na poslovni sastanak, nije u redu kasniti niti u kozmetički salon - Vaša kozmetičarka ima dogovoren sastanak s vama. :)

Termini se otkazuju 24 sata prije termina

Ako znate unaprijed da nećete biti u mogućnosti doći na svoj zakazani termin, poželjno je da ga odgodite najkasnije 24 sata prije termina. Tako ostavljate mogućnost drugim osobama da iskoriste termin, a prema vašoj kozmetičarki pokazujete poštovanje za njezino vrijeme i trud što mi u našem salonu posebno cijenimo i znamo to duplo vratiti (dodatni termini kada smo već popunjeni, odlasci na teren i sl.)

Izlazak na teren

Ponekad naše klijentice iz više razloga nisu u mogućnosti doći do nas, dok su im naše usluge salona neophodne. Upravo, kako bismo bili što pristupačniji za ovakve situacije, u našu ponudu uveli smo i izlazak na teren. Najčešće nas zovu buduće mladenke, pozivaju na događanja i evente gdje je u određenom vremenu potrebno našminkati više ljudi i sl. ili je potrebno napraviti nokte u vlastitom domu klijentice. Usluge na terenu su iste kvalitete kao da se nalazite u salonu, a upravo tako ćete se i osjećati. Cijene su jednake kao i u salonu, a dodatno se naplaćuje trošak putovanja do odredišta, odnosno 2.5 kn po pređenom kilometru. Važno je napomenuti da je poželjno izlazak na teren dogovoriti i par dana unaprijed, obzirom da on oduzima duže radno vrijeme vaše kozmetičarke, nego kada vi dolazite u salon.

*  *  *

Zašto je važno njegovati ruke? 

Sredstvo komunikacije, uvijek na otvorenom, rijetko sakrivene, ruke otkrivaju mnogo o nama, stanju kože, ali i brizi - danas ruke i nokte njeguju i žene, ali i muškarci, stoga važno je brinuti o njima da bi bile u najzdravijem i najljepšem mogućem stanju.undefined
Isušivanje + UV zračenje
Ruke su izložene isušivanju jer ih stalno peremo i na njih utječe hladni zrak kao i UV zrake, i to cijele godine, što može rezultirati hiperpigmentacijskim mrljama. Ruke pokazujemo cijelo vrijeme i toga nismo ni svjesni, dok pričamo, kroz gestikulaciju, dok pišemo, dok koristimo gadgete, dok se vozimo, tako da one govore puno o nama. Koža ruku je vrlo napeta, a da bi ostala takva, moramo je svakodnevno njegovati, naročito u zimskim mjesecima.
Kreme i losioni za ruke obnavljaju hidrolipidni sloj
Potrebno je redovito njegovati ruke i kremama i losionima za ruke koje će ih održati nahranjenima, mekima te obnavljati hidrolipidni sloj i kožu činiti elastičnom. U našem salonu možete kupiti Dadi'Oil i Luxury Dadi losion za ruke vrhunske kvalitete.

 

Žuti nokti

Nokti su ogledalo našeg zdravlja i zdravi nokti su ružičaste boje. Ako se na noktima pojavila žuta boja, za to može biti nekoliko razloga. Moguće je da se radi o nekom zdravstvenom poremećaju, gljivičnoj infekciji, posljedici pušenja ili jednostavno zbog pogrešnog nanošenja laka za nokte. Zdravlje noktiju nije važno samo za ljepotu, nego i za zdravlje prstiju, jer nokti štite krajeve prstiju od ozljeda i pritiska.

Uzroci žutih noktiju:

Pušenje – ovo je ujedno i najčešći uzrok undefinedžutila na noktima. Katran i nikotin uzrokuju pojavu žute boje na noktima i najbolji način za rješavanje žute boje je svakako prestanak pušenja. Ako se ipak ne odlučite na prestanak pušenja nastojite barem između dva uvlačenja cigaretu staviti u pepeljaru umjesto da je cijelo vrijeme držite u ruci.

Zdravstveni problem – pojava žutila na noktima može biti zbog nekih zdravstvenih problema poput bolesti jetre, bubrega ili pluća, dijabetes, nedostatak željeza i cinka. Stoga ukoliko imate žute nokte, a ujedno simptome koji ukazuju na neko od gore navedenih stanja bilo bi dobro se obratiti svom liječniku za dodatna testiranja.

Gljivična infekcija – pojava žute boje može biti uzrokovana gljivičnom infekcijom ili psorijazom. Nokti postaju tamno žuti to svijetle smeđi te se ljušte i imaju neugodan miris. Gljivična infekcija i psorijaza se liječi posebnim lijekovima koje prepiše liječnik.
Nepravilno lakiranje noktiju- nokti najčešće požute kada su izloženi toluenu, formaldehidu i dibutilftalatu, komponentama koje se nalaze u lakovima za nokte. Nepravilno korištenje laka za nokte, posebno ako se radi o tamnijim bojama, ostavljaju mrlje na noktima.

 

Savjet kod trajnog laka undefined

Trajni lak je odličan za nanošenje na prirodne nokte i sjajna alternativa za sve koji žele odahnuti od svakodnevnog lakiranja i za one koji su zaključili da nadogradnja nije za njih iz brojnih razloga. Trajni lak uz jednostavnu i brzu pripremu noktu daje prirodan i glamurozan sjaj. No, ono što je važno istaknuti upravo je vrijeme kada doći ponovno na korekciju trajnog laka? Da bismo u svakom trenutku imali jednako glamurozne nokte, potrebno je redovito dolaziti na korekciju trajnog laka, točnije svaka 2 do 3 tjedna, ovisno o brzini rasta vašeg nokta.

Savjeti kod njege geliranih noktiju

undefinedNjegom nazivamo postupak geliranja već izgrađenog nokta. Dakle, kad prođe mjesec dana bilo kojeg postupka (učvršćenje, produženje i ugradnja noktiju). Njegu je potrebno redovito raditi zato što u razdoblju od 3 do 4 tjedana (ovisno o brzini rasta nokta) nokti narastu i potrebno je ponovo staviti gel kako pod onaj postojeći ne bi ušao zrak. Kad nokat obložen gelom previše naraste, izgleda neuredno i na prijelazu je sklon pucanju. Zato je njega prijeko potrebna.

 

Savjeti za ekstenzije obrva

Ekstenzija obrva se radi specijalnim prirodnim ljepilom, postavljanjem dlake po dlake na obrve. Odlična je i za klijente koji gotovo da nemaju dlačice na obrvama. Obrve se ovom tehnikom oblikuju po želji. Ovako dobivene obrve traju do 3 tjedna, a korekcije se rade po potrebi.

Kako se brinuti o ekstenzijama da bi što duže trajale:

– nemojte ih močiti 24 sata nakon aplikacije kako bi se ljepilo u potpunosti osušilo
– nemojte ih trljati
– nemojte koristiti uljne odstranjivače šminke jer ulje može oslabiti ljepilo
– izbjegavajte saune


Savjeti za ekstenzije trepavica

Nužno je voditi higijenu o trepavicama i svakodnevno ih umivati i ispirati od nečistoća i naposlijetku trepavice je potrebno počešljati četkicom koju ćete dobiti u salonu.

ŠTO JOŠ TREBA ZNATI O ODRŽAVANJU TREPAVICA?
1. Nakon tretmana ugradnje ili nadopune, preporučuje se izbjegavati kontakt trepavica s vodom. Na taj način izbjegavamo neugodne pare od ljepila. Isto tako omogućujemo ekstenzijama da se osuše i "smjeste" da bi ostatak mjeseca mogle biti mirne. 
2. Potrebno je izbjegavati uljne preparate u blizini očiju i trepavica prije i poslije tretmana. Ulje i ljepilo nikako ne mogu ići zajedno. Ako ste nekad bili na depilaciji, sigurno ste čuli ili primjetili da se nikako ne smijete nauljiti prije tretmana jer se ne vosak ne može uhvatiti za kožu ukoliko je masna. Isto tako je poznato da ulje omekšava ljepilo i ukoliko ga koristite preko eksundefinedtenzija, budite spremni na to da će Vaše ekstenzije prije ispadati. 
Važna napomena: ovo vrijedi i prije tretmana! Nemojte stavljati masne kreme i preparate neposredno prije tretmana!
3. Izbjegavajte maskaru! Ovo je čest slučaj i nerijetko čujemo rasprave o tome smije li se koristiti maskara ukoliko imamo ekstenzije. Naravno da Vam to nitko ne može zabraniti, ali je potrebno znati da je maskaru gotovo nemoguće u potpunosti odstraniti s ekstenzija. Zbog toga nama koji se bavimo ovim poslom predstavlja veliki problem kod postavljanja i gotovo je nemoguće napraviti potpunu nadopunu. 
Ukoliko maskaru sami stavljate i skidate i pritom nosite ekstenzije, budite spremne na to da ćete skidanjem lakše počupati svoje prirodne trepavice i tako napraviti oštećenje. Nikad ekstenzije nisu krive za to!  
S druge strane, ukoliko idete redovito na nadopunu, ne vidim razlog zbog kojeg je  trebate koristiti. Zar zadaća ekstenzija nije ta da zamijeni proces stavljanja i skidanja maskare? Još jedna važna činjenica: maskara ne može pojačati efekt ekstenzija trepavica. Dapače, može samo slijepiti iste i stvoriti ružniji efekt. 
4. Nemojte same čupati i/ili skidati ekstenzije trepavica. Ukoliko ste se odlučile prestati stavljati trepavice, molimo Vas da se za skidanje obratite nama. Jako je važno da se kod skidanja ekstenzija koristi tekućina ili gel za skidanje trepavica kako bi se otopilo ljepilo s ekstenzija i samo one skinule s prirodnih trepavica. Ukoliko same čupate i/ili skidate ekstenzije, budite spremne na to da ćete same i počupati svoje trepavice jer su zaljepljene za ekstenzije. 

 

Zašto je važno dubinski svakodnevno čistiti lice?

undefinedVaša koža je kao ogledalo stanja cijelog organizma. Glatka i čista koža san je svake žene, međutim ubrzani način života, loše životne navike i vrijeme utječu na ljepotu i zdravlje naše kože. Naime, na našoj koži živi mnoštvo bakterija, parazita i gljivica koje se ne vide golim okom. Što je koža masnija, ima više pora i mitesera, a to znači da ima više neželjenih stanovnika. Za mitesere možemo slobodno reći da su nakupina masti i brojnih mikroorganizama. Stoga dubinsko čišćenje lica nije samo estetski zahvat već zdravstvena potreba jer brojni mikroorganizmi mogu pogoršati i izazvati pojedine bolesti kao akne, rozaceju, perioralni dermatitis itd.

Svakodnevno pranje lica vodom te raznim sredstvima ne čisti temeljito niti dubinski pore. Izlaganje raznim nečistoćama začepljuje pore te pogoršava ten, akne i druge bolesti. Ne uklone li se mrtvi slojevi kože tada se gljivice i paraziti razmnože te izazivaju seboroični dermatitis, pogoršanje tena ili rozaceju. Stoga, preporuka je redoviti odlaziti na dubinska čišćenja lica u vaš kozmetički salon.
Mi možemo učiniti čuda od vaših ruku, noktiju i lica, ali to ne možemo sami bez vas. Najvažnija je vaša svijest o važnosti vaše svakodnevne higijene i redovitim dolascima u salon koji su izuzetno bitni kako bismo zajedno postigli za vas najbolji rezultat . Mi smo tu za vas! Dogovorite još danas svoj termin!